Pauline Gingnagel heeft een hele brede interesse. Zij studeerde daarom scheikunde, geschiedenis én biologie. Deze vakkennis en haar grote nieuwsgierigheid kwamen van pas toen zij in de Zaanstreek kwam wonen. Zij wilde alles te weten komen over de vraag hoe alle producten werden, en worden, gemaakt in de molens en fabrieken. Of het nu ging om cacao, papier, brood, verf, òf drop.

Pauline is erin gespecialiseerd om deze productieprocessen op een eenvoudige manier na te bootsen, en daarmee aan een breed publiek uit te kunnen leggen. In het Cacao- en DropLab, haar vorige bedrijf, organiseerde ze honderden workshops waar bezoekers met een methode uit de 18e eeuw hun eigen chocolade en drop konden maken.  In deze workshops kwam veel geschiedenis aan bod en werden op professionele wijze verschillende cacao-, chocolade en dropproducten geproefd.  

Nadat dit bedrijf door de coronacrisis haar deuren moest sluiten, heeft zij haar koers verlegd. In april 2023 heeft zij het bedrijf de De DropKamer opgericht.

 

Wil je meer lezen? Kort geleden verscheen er in Foodies Magazine een artikel over drop, met daarin ruim aandacht voor het werk van Pauline.